Kelly from the Untold Story Project
© http://www.marietmons.nl/

Hi, ik ben Kelly, het gezicht achter The Untold Story Project. 32 jaar jong, geboren en getogen in West Nederland en sinds begin 2020 woonachtig in British Columbia, Canada. Dol op dieren, lekker eten, sterke koffie, droge humor en diepzinnige gesprekken. Maar bovenal: onze prachtige wereld. Ik krijg altijd weer tranen in mijn ogen bij de aanblik van hoge bergen, vind het ruisen van de zee het mooiste geluid ter wereld en zou de geur van het bos na een regenbui in een flesje willen stoppen.

Ik werkte tot 2018 ruim 8 jaar in het basisonderwijs, eerst als leerkracht en later als gedragsspecialist en adjunct-directeur. Ik ging in het onderwijs werken met een heldere missie: kinderen helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke karakter en talenten. Een mooie, uitdagende baan waarin ik mezelf op professioneel en persoonlijk gebied breed heb ontwikkeld.

In 2013 maakte ik mijn eerste verre reis alleen, naar Thailand. Ik schreef erover op mijn eerste blog, Backpack-Kelly en in de daaropvolgende jaren kwamen er tientallen verhalen bij uit tal van landen. In 2016 verliet ik Nederland voor zeven maanden om die gedroomde wereldreis te maken. Het werd een reis die dieper ging dan alle eerdere reizen, die me veranderde en deed beseffen dat Nederland, voor nu, misschien wel eens te klein zou kunnen zijn. Het kostte me nog 1,5 jaar om de knoop door te hakken en definitief te stap te zetten om alle zekerheid overboord te gooien.

Ik verkocht mijn huis, gaf mijn baan op en besloot mijn hart te volgen en te gaan leven naar mijn diepste waarden en dromen. Een eenvoudig leven zonder groots bezit, dichter bij de natuur, ontmoetingen met mensen van over de hele wereld. Dat wat ik mijn leerlingen altijd gunde, deed ik nu cadeau aan mezelf: meer ruimte voor het ontwikkelen van mijn talenten en passies. The Untold Story Project was geboren.

Verhalen, ze zijn er al zolang als wij mensen bestaan. Ze nemen ons mee naar het land van herinneringen, dromen, en onbegrensde mogelijkheden. Ze laten ons zien hoe we angsten overwinnen, hoe we omgaan met onze kwetsbaarheid, hoe we ons leven vormgeven. Persoonlijke verhalen, van echte mensen met een boodschap, een visie, als bron van inspiratie. Dat is waar The Untold Story over gaat. Mijn verhalen, jouw verhalen, gevangen in woorden en beelden. Omdat iedereen een verhaal heeft.